Στους 12 πρώτους της Ρητορικής Γυμνασίων ο Όμιλος Ρητορικής μας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας αναρριχήθηκαν στη δωδεκάδα των καλύτερων ομιλητών στους Η΄ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις –
Αντιρρήσεις»! Τη διοργάνωση υποστήριξε και το σχολείο μας με τη Σαλματάνη Δήμητρα, υπεύθυνη του Ομίλου Ρητορικής, ως κριτή στα ρητορικά αγωνίσματα και Προεδρεύουσα σε Επιτροπή Κριτών στο αγώνισμα των Διττών Λόγων.

Οι μαθητές μας απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την επιχειρηματολογική τους δεινότητα, τις αντικρούσεις και την ομαδικότητα που επέδειξαν στους Διττούς Λόγους, καθώς και για την επιλογή των κειμένων τους στο αγώνισμα της εκφραστικής ανάγνωσης.

 Τη 10 η θέση, ανάμεσα σε 84 ομιλητές, κατέκτησε ο Τσίρος Νικόλας-Ταξιάρχης στο αγώνισμα των Διττών Λόγων.

 Την 5 η θέση, ανάμεσα σε 28 ομάδες, απέσπασε η ομάδα Διττών Λόγων με ομιλητή τον Μπουρίκο Μιχάλη.

 Την 9 η θέση κατέλαβε η Μιχαέλα Κουλούκη στην Εκφραστική Ανάγνωση, ανάμεσα σε 73 ομιλητές, στην πρώτη της συμμετοχή στο αγώνισμα!

 Στη 12 η θέση διακρίθηκε ο Μηνάς Μαραγκάκης, στην Εκφραστική Ανάγνωση, ανάμεσα σε 73 ομιλητές!

Οι 8οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις – Αντιρρήσεις», με τη συμμετοχή 39 σχολείων από όλη την Ελλάδα, φιλοξενήθηκαν στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά, το διήμερο του
Σαββάτου και της Κυριακής, 6 και 7 Απριλίου 2024. Διεξήχθησαν από 13 σχολεία με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και τη συνεργασία του Ε.Κ.Π.Α. και της Ελληνικής Ένωσης για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά και του Δήμου Πειραιά. Έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και σχολικοί σύμβουλοι αποτέλεσαν την επιστημονική επιτροπή που υποστήριξε τη συνάντηση.

Comments are closed.
Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Κουμουνδούρου 175, Πειραιάς
  • 2104612533
  • 2104614001
  • info@themistoklis.edu.gr