Φιλαγνωσία Α & Β΄Γυμνασίου

Στο πλαίσιο Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Aπριλίου, ημέρα γενεθλίων του Hans Christian Andersen), οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ του Γυμνασίου μας υποδέχτηκαν στο θέατρο Κάρολος Κουν του σχολείου μας την πολυβραβευμένη συγγραφέα Ελένη Δικαίου. «Η κοιλάδα με τις
πεταλούδες» είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, που ευαισθητοποιεί τους μαθητές για την κλιματική αλλαγή και προβληματίζει για τα αποτελέσματα της χρήσης οθονών στις ανθρώπινες σχέσεις.
Μέσω του Προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, που το Γυμνάσιό μας παραδοσιακά υλοποιεί, οι αθητές και οι μαθήτριες αναπτύσσουν δεξιότητες, όπως τη συνεργατικότητα, την ανακαλυπτική γνώση, τη λήψη πρωτοβουλιών.
Παρουσίασαν τις εργασίες τους στη συγγραφέα και ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της B΄ τάξης του Γυμνασίου μας, υποδέχτηκαν στο θέατρο Κάρολος Κουν του σχολείου μας τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Aπριλίου, ημέρα γενεθλίων του Hans Christian Andersen).
Μέσω του Προγράμματος της Φιλαναγνωσίας, που το Γυμνάσιό μας παραδοσιακά υλοποιεί, η Β΄ Γυμνασίου διάβασε τη φετινή χρονιά το έργο «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης». Γνώρισε πράκτορες, έλυσε γρίφους, πληροφορήθηκε για την κλιματική αλλαγή, διερεύνησε τα αίτια και πρότεινε λύσεις για την προστασία της φύσης και της ζωής.
Η συγγραφέας ενθουσιάστηκε με τις εργασίες που είχαν εκπονήσει οι μαθητές μας, με αρωγούς τις φιλολόγους των αντίστοιχων τμημάτων:

Comments are closed.